Verduurzaming

Verduurzaming

Energie-Indexen zijn hét wettelijk verplichte meetmiddel voor de verduurzaming van het woningbezit van corporaties. Hier ligt de basis van Atriensis. Met veel aandacht voor het verplichte woningbezoek. Werkwijze en communicatie afgestemd op de corporatie en huurders. Tijdens de inspecties vallen ook andere zaken op. Sociale veiligheid, structurele gebreken en houding van huurders. Ook daarover rapporteert de inspecteur van Atriensis data.

Atriensis data beheert ook Energie-Indexen. Advies bij veranderingen in wetgeving, subsidies, rekenmethodiek en inrichting van werkprocessen bij corporaties met eigen EPA adviseurs. Ondersteuning bij gebruik van software als Vabi of EPA View. Uiteraard is Atriensis data gecertificeerd volgens BRL 9500 voor het opstellen van Energie-Indexen, maatwerkadviezen en netto-warmtevraag voor woningen (EPA W) en energielabels en maatwerkadviezen voor utiliteitsgebouwen (EPA U).

Atriensis data ondersteunt de verduurzamingsopgave ook op andere manieren. Monitoring van werkelijke elektriciteits- en gasverbruiken, de Atriensis Energiemonitor en maken en beheren van GIS kaarten om informatie met anderen te delen.


Projecten