Atriensis data

Dienstverlening

Gedreven door toenemende wetgeving en governance verzamelen corporaties steeds meer data. Energietransitie, marktwaarde in verhuurde staat, verantwoordingsinformatie voor gemeenten, huurdersorganisaties en rijksoverheid en eisen aan energieprestatie van de woningen. Tegelijkertijd ongekende ICT mogelijkheden: digitalisering van archieven, BIM tekeningen, cartotheken en primaire systemen. 

Antwoord van Atriensis data op deze uitdaging is nagaan welke vastgoeddata nodig zijn, deze verzamelen, actueel houden, verrijken en toegankelijk maken. Plus samen met corporaties leren en verbeteren. Vastgoeddata als rijke bron van informatie. Niet slechts een verzameling gegevens. Centraal staat de specifieke informatiebehoefte van de corporatie. Welke data zijn nodig, voor wie en waarom?

Atriensis data is thuis in vastgoed. Jaarlijks verzamelt Atriensis data vastgoedgegevens van minstens 70.000 sociale huurwoningen van tientallen corporaties. En dat levert veel kennis op. Over het omgaan met huurders, sociale problematiek en de technische staat van de woningen. Maar ook van werkprocessen binnen corporaties, informatiesystemen en wet- en regelgeving. Basis is het beheer van energielabels. Gecombineerd met het opstellen van woningwaardering, gebruiksoppervlaktes en beheren van vastgoeddata.       

Verduurzaming

 

 

 

Multi-inspectie

 

 

 

Leren van data

 

 

 

Databeleid

 

 

 

 

 

Speerpunten

  •   Goede interactie met huurders als basis voor tevreden corporaties en betrouwbare data
     
  •   Betere dienstverlening door onze praktijkkennis over corporaties en hun speelveld
     
  •   Van data naar informatie. Dat doen wij door analyseren, leren en ongevraagd te adviseren
     
  •   De actualiteit volgen wij kritisch en vertalen wij naar de corporatiepraktijk en kennisdeling

Projecten

Nieuws

Ook graag op de hoogte blijven van al het nieuws in de sociale huursector? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan tweewekelijks onze nieuwsbrief met verschillende actuele berichten.