3iv

3iv

Wanneer alleen stroom beschikbaar is voor ruimteverwarming, dient de warmtevraag vergaand teruggedrongen te worden. Anders wordt de woning niet goed warm. En loopt de elektriciteitsrekening de spuigaten uit. Buitengevelisolatie is echter kostbaar en vergt veel materialen. Ook uit het oogpunt van circulariteit niet ideaal. Atriensis innovatie vroeg zich af of innovaties op het gebied van isolatie in de woningschil niet tot een betaalbaar alternatief zouden kunnen leiden. Gecombineerd met warmtepomptechniek en vraaggestuurde ventilatie. Een integrale aanpak, inclusief zonnepanelen, elektrisch koken en het afsluiten van de gasmeter. Samen met Hendriks Coppelmans en Kemkens werkte Atriensis innovatie dit concept verder uit voor een specifiek type eengezinswoningen. Conclusie: het kan en wel voor een investering van € 50.000 inclusief btw. 

Concept

Atriensis innovatie lanceert dit concept als 3iv: integraal, innovatief en inspirerend verduurzamen! Met in elke regio betrouwbare partners voor de realisatie. Gezamenlijk werken partijen verder aan toepassing van dit concept op andere woningtypes en verdere prijsdaling. Het eerste concept richt zich op eengezinswoningen met de volgende kenmerken:

  • Bouwjaar 1970-1980
  • Gemetselde gevels met daarin kozijnen
  • Zadeldak met hellingshoek van ongeveer 35 graden
  • Twee volledige verdiepingen met hierop een via een vaste trap bereikbare zolder
  • Warmtevisie waarschijnlijk all electric

Het concept van 3iv voldoet aan de eisen van de Renovatieversneller. Atriensis innovatie bereidt daarom een aanvraag voor. Meer weten? Mail naar info@3iv.nl