Kennisbijeenkomsten ‘Leren van data: naar CO2-neutrale woningvoorraad’

In de eerste Atriensis kennisbijeenkomsten van 2019 staat leren van data centraal. Het verzamelen van data is van belang. Maar hoe maak je deze data inzichtelijk? En hoe zet je die data vervolgens in? In deze kennisbijeenkomsten staat het belang van samenwerken door middel van GIS en benchmarken met de Atriensis Energiemonitor centraal.


Leren

In 2050 een CO2-neutrale sociale woningvoorraad. Dat is het doel. Een goede voorbereiding is van groot belang. Wat zijn de mogelijkheden in mijn gebied? Waar dienen we rekening mee te houden? GIS-kaarten geven hier inzicht in. Verschillende data samenbrengen om een gebied gedetailleerd in kaart te brengen. Samenwerken met andere corporaties binnen GIS is van belang. Vooral wanneer meerdere corporaties bezit hebben binnen één gebied. Naast het in kaart brengen van de mogelijkheden is het startpunt van belang. Waar staan we op dit moment? Hoe ver zijn we in vergelijking met de rest van de sector? De Atriensis Energiemonitor 2019 geeft de actuele energieprestatie van een corporatie en vergelijkt deze met voorgaande jaren en het sectorgemiddelde. Voor het totale woningbezit en per gemeente. Op basis van bij RVO afgemelde gegevens. Voor het derde jaar op rij wordt de Energiemonitor gemaakt. Trends worden nu zichtbaar. Met meer dan 100 deelnemende corporaties met zo’n miljoen huurwoningen een sterke benchmark. Aanmelden voor de Atriensis Energiemonitor 2019 is vanaf nu mogelijk. Vermeld bij de aanmelding naamorganisatie en telefoonnummer

Kennisbijeenkomst

Bovenstaande onderwerpen worden besproken in de kennisbijeenkomsten in maart op 14, 21 en 28 maart. De middag begint met het bespreken van de Energiemonitor en bekendmaken van de winnaar per regio. Daarna uitleg over GIS. Wat is het, wat kan het en wat zijn de mogelijkheden? Als laatste GIS in de corporatiepraktijk waar corporaties en andere deelnemers uit het veld hun ervaringen tot nu toe delen. Tijdens de kennisbijeenkomsten ontvangen alle deelnemers aan de Energiemonitor ook hun eigen monitor met benchmarkgegevens. Het programma:

14.30 – 15.00 uur              Ontvangst
15.00 – 16.00 uur              Energiemonitor + winnaar
16.00 – 16.30 uur              Wat is GIS? 
16.30 – 17.00 uur              Kansen voor corporaties met GIS
17.00 – 18.00 uur              Pauze (inclusief warme maaltijd)
18.00 – 20.00 uur              Praktijkvoorbeelden uit de sector. Mogelijke onderwerpen:

  • Verduurzaming
  • Wateroverlast
  • Kansen voor zonne-energie
  • Strategisch voorraadbeleid

Per kennisbijeenkomst zijn er maximaal 30 deelnemers. Er zijn geen kosten aan verbonden. Volop ruimte voor discussie en vragen. Voor bestuurders en toezichthouders 3 PE-punten. Aanmelden kennisbijeenkomsten is vanaf nu mogelijk. Vermeld bij aanmelding voorkeursdatum/locatie, naamtelefoonnummer en eventuele dieetwensen:

Meer informatie: Maud van der Wijst


Publicatie datum: 28 november 2018 07:00

Laatste nieuws